Parlamentul solicită Curții de Conturi auditarea a patru privatizări de rezonanță

Parlamentul a aprobat un proiect de hotărâre prin care solicită Curții de Conturi realizarea auditului cu privire la privatizarea a patru întreprinderi de stat.

Astfel, membrii Comisiei de anchetă din cadrul Parlamentului, propun Curții de Conturi pentru examinare și analiză patru contracte:

  • Contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor statului din SA „Tutun CTC”
  • Contractul de parteneriat public-privat „Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”
  • Contractul de privatizare a ÎS Compania Aeriană „Air Moldova”
  • Contractul de parteneriat public „Privind modernizarea și eficientizarea activității ÎS „Gările și Stațiile Auto”.

Potrivit hotărârii aprobate de Parlament, Curtea de Conturi va trebui să prezinte, până la 31 decembrie curent, Raportul auditului conformității privind deetatizarea proprietății publice.

Comisia parlamentară de anchetă pentru analizarea privatizărilor sonore din ultimii ani, a fost înființată la 18 iunie 2019 și include reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare. Scopul comisiei este de a evalua legalitatea organizării și implementării privatizărilor și concesionărilor proprietății publice autorizate în perioada 2013-2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *