Parlamentul a acceptat demisia a doi deputați socialiști. Cine le va lua locul

Doi deputați din Parlament au depus cereri de demisie după ce au ales să părăsească fotoliile de parlamentar în favoarea altor funcții. Este vorba despre deputații socialiști Vladimir Țurcan și Victor Gaiciuc.

Vladimir Țurcan și-a depus cererea de demisie din funcția de deputat după ce în august a fost numit de Parlament în funcția de judecător al Curții Constituționale. Respectiv, Țurcan a renunțat la fotoliul de deputat în favoarea celui de președinte al Curții Constituționale.

Cel de-al doilea deputat care a demisionat este socialistul Victor Gaiciuc. Acesta a fost numit, printr-un decret semnat la 12 august, în funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Țurcan și Gaiciuc au intrat în Parlament pe lista PSRM pe circumscripția națională. Respectiv, fotoliile celor doi ar urma să fie ocupate de următorii candidați de pe lista socialiștilor. Este vorba de Adrian Albu, jurist de profesie, consilier al fracțiunii PSRM, dar și de Alla Darovannaia, economist, doctor în științe, conferențiar universitar, coordonator de proiecte, cadru didactic al ASEM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *