Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O instituție medicală din capitală,…

O instituție medicală din capitală, modernizată cu ajutorul Guvernului Cehiei. Ministra Sănătății: „Mai sunt multe de făcut”

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății (SCMS) a fost dotat cu echipamente în cadrul a trei proiecte, în valoare de 1,2 milioane de euro, sprijinite de Guvernul Cehiei, anunță Ministerul Sănătății (MS).

Mai exact, potrivit MS, au fost livrate și instalate 21 de paturi de terapie intensivă cu echipamente aferente. Totodată, datorită asistenței financiare nerambursabile oferite de Guvernul Cehiei au fost procurate 340 de paturi, majoritatea urmând să fie amplasate în secția de reabilitare a SCMS.

La fel, Ministerului Sănătății i-au fost donate șase unități medicale mobile, dotate cu 1 000 de seturi de resuscitare, dar și unități de electrochirurgie.

Ministra Sănătății Ala Nemerenco, care a vizitat instituția medicală împreună cu ambasadorul Cehiei la Chișinău, a afirmat că „așa ar trebui să fie în fiecare spital”.

„Am discutat în cadrul vizitei cu personalul medical dar și cu pacienții, care și-au exprimat mulțumirea pentru servicii de calitate, atitudine caldă si respectuoasă al personalului medical, condiții bune. Am avut o plăcere să aud ce spun pacienții despre personal. Așa ar trebui să fie în fiecare spital (…). Mergem înainte. Mai sunt multe de făcut”, susține Nemerenco.

În scopul dezvoltării serviciilor de reabilitare, Ministerul Sănătății menționează că implementează inclusiv un proiect cu sprijinul World Hope International, organizație din Statele Unite ale Americii, în cadrul căruia SCMS va fi dotat cu dispozitive de reabilitare și un ascensor modern.