O chișinăuiancă a obținut în instanță anularea procesului verbal de recepție finală a unui bloc locativ cu 12 etaje

Nadejda Belinscaia, o locuitoare a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău, a obținut prin intermediul instanțelor de judecată anularea procesului verbal de recepție finală a unui bloc locativ cu parter, 10 etaje și mansardă, construit lângă casa sa. O încheiere irevocabilă în acest sens a fost eliberată pe 5 decembrie curent de către judecătorii Curții Supreme de Justiție.

Procesele de judecată între Nadejda Belinscaia, pe de o parte, și autoritățile locale și companiile de construcții implicate în construcția respectivului bloc durează de mai mulți ani.

Mai întâi femeia a cerut anularea actelor permisive pentru edificarea construcţiei şi suspendarea lucrărilor de construcție întrucât, susținea ea, blocul de lângă casa ei îi crea obstacole în realizarea dreptului de proprietate și era construit contrar normelor tehnice și urbanistice, într-o zonă în care nu era permisă construcția clădirilor cu mai mult de 2-3 etaje.

Pe 14 noiembrie 2013, Curtea de Apel Chișinău a dispus interzicerea continuării lucrărilor de construcţie a blocului aflat în litigiu până la soluționarea finală a litigiului. Compania însă ar fi continuat construcția blocului locativ, iar la 25 septembrie 2015 a fost întocmit şi procesul verbal de recepţie finală a lucrărilor de construcţie.

În aceste condiții, Nadejda Belinscaia s-a adresat din nou în judecată, de această dată cerând anularea procesului verbal de recepţie finală.

Prin hotărârea din 14 decembrie 2017 a Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată depusă de către Nadejda Belinscaia a fost respinsă ca nefondată, însă, în iunie 2018, aceasta a obținut câștig de cauză la Curtea de Apel Chişinău, care a anulat procesul-verbal de recepţie finală a blocului locativ din str. Ştefan Neaga 67. Decizia a fost menținută și de către Curtea Supremă de Justiție, care, pe 5 decembrie 2018, a emis o încheiere irevocabilă în acest sens.

Vedeți și:
VIDEO/ Victimele companiilor de construcţii 
VIDEO/ Palmieri, stele şi… corupţie: Cronologia unei afaceri eşuate
VIDEO/ Casa care nu există


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *