Principală  —  IMPORTANTE   —   Numărul punctelor de vaccinare care…

Numărul punctelor de vaccinare care vor activa în cadrul Maratonului Vaccinării de la Palatul Republicii

Minsiterul Sănătății, Muncii și Protecție Socială (MSMPS) anunță joi, 27 mai, că peste 100 de lucrători medicali (50 de asistente medicale și 50 de medici) vor asigura procesul de vaccinare în cadrul Maratonului Vaccinării, care va avea loc începând de vineri, 28 mai, și până duminică, 30 mai. În cadrul Maratonului au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00.

Potrivit autorităților, pentru măsuri de siguranță, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare.

În cadrul maratonului, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, aprobate în R. Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

În aceste condiții, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că la maraton sunt îndemnați să participe toți doritorii de a se imuniza anti-COVID. Procesul se va realiza fără o programare prealabilă,  doar cu buletinul de identitate.

Potrivit MSMPS, în același timp, își va desfășura activitatea și Centrul Municipal de Vaccinare de pe strada Petru Rareș 18.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat luni, 24 mai, că în municipiul Chișinău vor fi amenajate două centre mobile de vaccinare împotriva noului coronavirus. Un troleibuz și un autobuz de linie vor fi amenajate corespunzător pentru ca cetățenii să poată fi imunizați anti-COVID.

La 19 mai curent, a fost lansată integral etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toți doritorii pot beneficia de vaccin.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 351.843 persoane. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Citește și: