Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Primăria Capitalei anunță programul…

DOC Primăria Capitalei anunță programul de activitate a celor două centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19

Foto: chisinau.md

Primăria Capitalei a publicat, miercuri, 26 mai, o notă informativă cu privire la programul de activitate a celor două centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19, un troleibuz și un autobuz de linie, care au fost amenajate corespunzător și care au pornit pe străzile din Capitală.

Unitățile de transport vor activa în perioada 26 mai – 2 iunie curent de la ora 10:00-18:00. Centrele mobile sunt dotate cu echipamente medicale și personal calificat, pentru a asigura vaccinarea tuturor doritorilor din oraș și din suburbii, în apropierea locului de trai sau de serviciu.

În cadrul unei conferințe de presă organizată tot miercuri, 26 mai, autoritățile municipale au anunțat că troleibuzul va staţiona, conform unui grafic, în toate sectoarele din municipiu Chișinău, iar autobuzul va merge și în suburbii.

Reprezentanții din cadrul Î. M. „Piața Centrală” au anunțat că noul centru de vaccinare împotriva COVID-19, amenajat la primul etaj al Centrului Comercial Central”, își reia activitatea și va funcționa patru zile în săptămână – joi, vineri, sâmbătă și duminică.

La 19 mai curent, a fost lansată integral etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toți doritorii pot beneficia de vaccin.

De la startul campaniei de vaccinate anti-COVID, în R. Moldova au fost administrate 298 553 de doze de vaccin, 38 744 de persoane fiind vaccinate cu ambele doze. Tot în această perioadă, reprezentanții ministerului Sănătății susțin că au fost înregistrate 53 de reacții adverse moderate și 1 212 – reacții adverse ușoare.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent.

Citește și: