Principală  —  IMPORTANTE   —   Mitropolia Chișinăului și a Întregii…

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei condamnă „lansarea campaniei Copiii LGBT în Școala Ta, în școli”, deși autoarea campaniei a declarat că nu face parte din programul școlar și că prin aceasta „se dorește informarea profesorilor”

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei condamnă lansarea campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”, „în școli”, dezvoltată de Centrul de informații GENDERDOC-M, care are drept scop combaterea stereotipurilor față de comunitatea LGBT. Asta deși Tatiana Corcebaș-Onica, care este autoarea campaniei, a precizat că nu face parte din programul școlar și că este de fapt o „campanie online prin care se dorește informarea profesorilor despre stereotipurile și prejudecățile ce pot apărea față de copiii LGBT”.

ZdG a discutat anterior cu autoarea campaniei și a solicitat și Ministerului Educației și Cercetării (MEC) să comunice dacă această campanie este desfășurată în școli. Responsabilii din cadrul MEC au declarat că nu au participat la lansarea acestei campanii.


Astfel, reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove susțin că „prin această campanie există o tendință periculoasă de ridicare a homosexualității la rang de „normalitate””.

„În ultimii ani, Biserica Ortodoxă din Moldova, în repetate rânduri a atenționat societatea despre evoluția negativă și pericolul sporit, în urma implementării agendei LGBT în societate. Propaganda agendei LGBT și dezvoltarea acesteia sunt absolut inacceptabile, nici din punct de vedere social, nici din punct de vedere creștin. Această campanie este inadmisibilă în orice circumstanțe. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că creștinismul este tolerant față de homosexuali și intolerant față de homosexualitate.

Propaganda LGBT în școli este un atac dur la adresa instituției familiei, a valorilor morale, precum și a normelor etice. Încurajarea globalizantă a libertinismului în rândul adolescenților nu va aduce în timp, decât la autodistrugerea spirituală a umanității (…)”, arată un comunicat al Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

O campanie denumită „Copiii LGBT în școala ta”, menită să combată stereotipurile față de comunitatea LGBT, a generat reacții și discuții în mediul online din partea opoziției și a unor persoane publice. Pe 8 noiembrie, Centrul de Informații GENDERDOC-M a anunțat despre lansarea campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”, menite să combată stereotipurile față de comunitatea LGBT.

La scurt timp de la anunț, PSRM a condamnat inițiativa și a solicitat Ministerului Educației să se expună asupra campaniei. Totodată, și fostul președinte Igor Dodon a comentat inițiativa „Sunt categoric împotriva propagandei homosexualității și a desfrâului în școli, băgată insistent de actuala conducere anti-națională și anti-creștină”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Contactați de ZdG, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au declarat că nu au participat la lansarea acestei campanii.

„Campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC). La fel, ministerul nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie”, a anunțat MEC prin serviciul de presă.

„Referitor la comentariile unor politicieni considerăm incorectă politizarea subiectului și nu comentăm declarațiile respective”, a mai adăugat MEC.

Prin serviciul de presă, și PAS a declarat anterior pentru ZdG că nu are vreo legătură cu inițierea acestei campanii.

Autoarea campaniei „Copiii LGBT în școala ta” este Tatiana Corcebaș-Onica. Aceasta susține că scopul campaniei este de a preveni stereotipurile și prejudecățile față de comunitatea LGBT și de a combate bullying-ul din școli.

Campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Precizările Ministerului Educației