Ministra Justiției explică de ce a plecat în concediu, la o lună de la numirea în funcție

În plin proces de reformare a justiției, în perioada în care erau selectați noi membri la Curtea Constituțională, dar și la o lună distanță de la numirea în funcție, noua ministră a Justiției, Olesea Stamate, a mers în vacanță, fapt ce a stârnit nemulțumirea societății.

Ministra a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că a lucrat chiar dacă a fost în concediu. Totodată, aceasta precizează că a avut programate două vacanțe pentru această vară, la una dintre care însă a trebuit să renunțe.

Am lucrat și în concediu. Am lucrat cred că mai mult de jumătate de zi în fiecare zi. Eu am fost numită în funcția de ministru la 24 iunie, iar planurile și agenda era făcută cu mult timp înainte, chiar și biletele și rezervările au fost achitate cu mult timp înainte”, a menționat Stamate în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ministra a mai declarat că acest concediu a fost coordonat cu prim-ministra Maia Sandu încă înainte de numirea propriu-zisă în funcție.

Nu am putut să renunț și la a doua vacanță. Am avut un angajament față de familie. A fost o pauză pentru mine și ei”, spune ministra.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *