Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministra Justiției explică de ce…

Ministra Justiției explică de ce a plecat în concediu, la o lună de la numirea în funcție

În plin proces de reformare a justiției, în perioada în care erau selectați noi membri la Curtea Constituțională, dar și la o lună distanță de la numirea în funcție, noua ministră a Justiției, Olesea Stamate, a mers în vacanță, fapt ce a stârnit nemulțumirea societății.

Ministra a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că a lucrat chiar dacă a fost în concediu. Totodată, aceasta precizează că a avut programate două vacanțe pentru această vară, la una dintre care însă a trebuit să renunțe.

Am lucrat și în concediu. Am lucrat cred că mai mult de jumătate de zi în fiecare zi. Eu am fost numită în funcția de ministru la 24 iunie, iar planurile și agenda era făcută cu mult timp înainte, chiar și biletele și rezervările au fost achitate cu mult timp înainte”, a menționat Stamate în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ministra a mai declarat că acest concediu a fost coordonat cu prim-ministra Maia Sandu încă înainte de numirea propriu-zisă în funcție.

Nu am putut să renunț și la a doua vacanță. Am avut un angajament față de familie. A fost o pauză pentru mine și ei”, spune ministra.