Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Marșul solidarității „Fără frică de…

Marșul solidarității „Fără frică de iubire” a ajuns la destinația finală, fără incidente

Zeci de oameni s-au alăturat reprezentanților comunității LGBT în marșul „Fără Frică de iubire”, desfășurat astăzi, 19 mai. Manifestanții au pornit de la intersecția străzilor București cu Ismail și au mers spre centrul capitalei, până la Palatul Republicii. Acțiunea se desfășoară în cadrul Festivalului comunității LGBT „Moldova Pride 2018”.

Deși la intersecția străzilor București cu Pușkin, un grup de persoane au venit să protesteze împotriva comunității LGBT, cu icoane și intonând „Hristos a înviat”, în acest an nu au fost înregistrate incidente între manifestanți și cei care au venit să protesteze. Toate străzile care se intersectează cu strada București pe porțiunea de drum Ismail-Maria Cebotari, au fost blocate de polițiști.

Mitropolitul Vladimir a adresat anterior o scrisoare Primăriei mun. Chișinău prin care a îndemnat autoritățile locale să interzică organizarea Marșului Solidarității „Fără Frică”, deoarece ar reprezenta „un atentat la moralitate, la instituția sacră a familiei și un pericol pentru generațiile tinere”.

Unii oameni care au venit să protesteze împotriva manifestației s-au arătat nemulțumiți că Mitropolitul și șeful statului, Igor Dodon, nu au fost prezenți alături de ei, la protest.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din R. Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frică, sentiment ce uneşte toţi locuitorii ţării noastre.

Foto: Katerina Alexander