Marșul de astăzi al celor de la OccupyGuguță în 6 fotografii

Astăzi, așa după cum a anunțat încă înainte de a se fi aflat rezultatele alegerilor din 24 februarie curent, mișcarea OccupyGuguță a organizat un marș, despre care a menționat că e pașnic și fără culoare politică. Astfel, manifestanții au pornit  în marș prin centrul capitalei, cu tobe și pancarte, din fața cafenelei Guguță spre CEC și au încheiat marșul în fața Parlamentului. Nemulțumirea manifestanților este legată de modul în care s-au desfășurat aceste alegeri. 

„Vrem să arătăm nemulțumirea cetățenilor pentru alegeri  incorecte, bazate pe un sistem adoptat ilegal și convenabil guvernării corupte și complicilor lor, discreditate prin corupție electorală, cadouri și concerte din bani dubioși, utlizarea resurselor administrative, intimidare, șantaj, justiție arbitrară, instituții capturate (CEC, Curtea Constituțională, Procuratură, judecătorii)”, au argumentat cei de la OccupyGuguță.

Occupy Guguță declară că nu susțin nicio mișcare politică și nicio guvernare, ci revendică democrația și urmăresc asigurarea unei democrații care urmărește bunăstarea cetățenilor acestei țări.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *