Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autoritățile au raportat ultimele detalii…

Autoritățile au raportat ultimele detalii privind prevenirea COVID-19 în Republica Moldova

În Republica Moldova a fost confirmat al patrulea caz de infectare cu virusul de tip nou COVID-19, au anunțat miercuri, 11 martie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăvean, după prima ședință a Centrului unic de comandă, care a fost creat la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Astfel, în prezent, potrivit autorităților, cele patru persoane infectate au revenit din Italia, ultimul caz fiind înregistrat la un tânăr.

„La spitalul „Toma Ciorbă” rămân șase adulți și la Spitalul clinic de boli contagioase pentru copii avem șapte persoane – doi adulți și cinci copii. Din cele 30 de cazuri care erau suspecte dimineață, 28 au fost negative, unul pozitiv și unulurmează să determinăm exact. Niciun copil nu este infectat”, a declarat Dumbrăveanu.

În același timp, șeful statului asigură cetățenii că toate instituțiile sunt pregătite pentru a gestiona situația, adăugând că „am studiat ce facem în cazul în care numărul persoanelor infectate ar fi 400, 1000 și mai mult. Mâine, ministra va avea discuții cu toți șefii de spitale raionale pentru a vedea care este gradul de pregătire, pentru că tot ce ține de până la 400 de persoane infectate se gestionează la nivelul orașului Chișinău”.

De asemenea, acesta a atenționat moldovenii aflați în zone afectate să nu se pornească acasă, deoarece ar putea rămâne blocați în zone de carantină în țări străine.

Dodon a completat că în Chișinău sunt 800-1000 de locuri de izolare, cei la care sunt depistate coronavirusul sunt internați în spital, iar ceilalți, fiind sunt sub supraveghere, „noi știm unde trăiesc, îi monitorizăm” .