Principală  —  IMPORTANTE   —   Lansarea noului program Erasmus+ 2021-2027…

Lansarea noului program Erasmus+ 2021-2027 în R.Moldova

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova urmează să lanseze și să prezinte pe 12 și 13 mai curent noul program Erasmus+ 2021-2027 în R.Moldova, care va avea un buget aproape dublu față de cel din ediția precedentă.

Odată cu lansarea noului program Erasmus+ 2021-2027 în R. Moldova Oficiul Național Erasmus+ , în cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Delegația UE în R.Moldova organizează un eveniment de prezentare a noului program, care se va desfășura în contextul Zilelor Europei în format online, cu transmisiune live pe pagina de Facebook a Oficiului Național Erasmus+.


Noul program Erasmus+ va avea un buget de 26,2 miliarde de euro, complementat de 2,2 miliarde euro din partea instrumentelor UE adiționale. Este un buget aproape dublu față de cel din ediția 2014 – 2020 a programului, care era de 14,7 miliarde de euro.

Noul Erasmus+ va susține mobilitățile de studiu și proiectele de cooperare cross-frontalieră pentru 10 milioane de beneficiari de toate vârstele.

Programul își propune să devină mai incluziv, mai digital, mai verde și va susține reziliența procesului educației în condiții pandemice.

Pe parcursul ediției precedente 2014-2020 a Programului Erasmus+, instituțiile de învățământ superior din R. Moldova au reușit să implementeze:

21 de proiecte CBHE (Capacity Building in Higher Education – consolidarea  Capacităților în învățământul Superior), 22 de proiecte Jean Monnet și peste 600 de proiecte ICM (International Credit Mobility – Mobilitate Internaționala de Credite).

La fel, peste 3600 mobilități academice Erasmus+ între universitățile din R. Moldova și UE, oferite studenților și cadrelor didactice universitare, dar și au fost oferite 30 de burse beneficiarilor din Moldova, în cadrul proiectelor comune de masterat Erasmus Mundus Joint Master Degrees.

Programul Erasmus a fost fondat în 1987, devenind una dintre cele mai vizibile povești de succes ale Uniunii Europene.