Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Italia prelungește restricțiile pentru persoanele…

Italia prelungește restricțiile pentru persoanele care vin din Republica Moldova

Italia a prelungit restricțiile de intrare pe teritoriul țării pentru persoanele care vin din Republica Moldova. Printr-o ordonanță a Ministerului Sănătății de la Roma din 30 iulie, restricțiile existente au fost extinse până la data de 8 august.

Ordonanța ministerului prelungește și restricțiile aplicate pentru toate zborurile din R. Moldova.

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a R. Moldova, se interzice intrarea în Italia a persoanelor care, în ultimile 14 zile, s-au aflat ori au tranzitat Republica Moldova.

Zborurile directe și indirecte către și dinspre Republica Moldova rămân suspendate. Restricțiile sunt valabile și pentru transportul terestru. Cetățenii italieni, ai statelor Uniunii Europene, ai statelor Acordului Schengen, Marii Britanii, Andorrei, Monaco, San Marino și ai Statului Vatican, cu reședință/domiciliu în Italia, care au călătorit în statele vizate de restricții – pot intra în Italia după completarea unei declarații și doar cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile, informează MAEIE.

Din cauza numărului mare de infectări, R. Moldova a fost inclusă de către mai multe state în așa numita „zonă roșie” și a impus un șir de restricții de călătorie.

Vedeți și: Informaţii actualizate privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state: România, Ucraina, țările UE

Până astăzi, 1 august, în Republica Moldova au fost confirmate 24 733 cazuri de infecție cu noul Coronavirus. 17 571 persoane au fost tratate, iar 783 și-au pierdut viața.