Principală  —  IMPORTANTE   —   Invitație de la Maia Sandu…

Invitație de la Maia Sandu pentru a sărbători Moldova Europeană: „Vă aștept duminică să ne bucurăm împreună”

Sursa foto: Captură de ecran/Facebook

În această duminică, 17 decembrie, toți cetățenii sunt așteptați în curtea Președinției pentru a sărbători faptul că membrii comunității europene au dat undă verde negocierilor de aderare a R. Moldova la UE. Invitația vine de la președinta țării, Maia Sandu.

„Dragi cetățeni, vă invit să sărbătorim Moldova Europeană. Să ne bucurăm împreună de un pas istoric pentru destinul țării noastre. Am reușit să obținem încrederea Uniunii Europene, am păstrat unitatea și am muncit cu toții foarte mult pentru ca Moldova să câștige șansa unui viitor mai bun pentru toți cetățenii”. scrie Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„Îndemn toate instituțiile, toți partenerii noștri, toți antreprenorii din Moldova să vorbească despre integrarea europeană, să promoveze parcursul nostru european și să transformăm întreaga Moldovă într-un stat european”, mai scrie aceasta.

Sărbătoarea Moldova Europeană se dă duminică, în curtea Președinției.

„Vă aștept duminică, pe 17 decembrie, la ora 14:00, în curtea Președinției, să ne bucurăm împreună”, precizează Maia Sandu.

Consiliul European a decis joi, 14 decembrie, să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și R. Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European Charles Michel.

„Consiliul a acordat statutul de candidat pentru Georgia. Iar UE va deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat Comisia să prezinte un raport până în martie în vederea luării unei astfel de decizii”, a afirmat Charles Michel.