Principală  —  IMPORTANTE   —   Intervenție SMURD: Un copil de…

Intervenție SMURD: Un copil de patru ani, aflat în comă de gradul I, transportat cu elicopterul la Chișinău

Echipajul aero–medical SMURD a efectuat o operațiune de transportare de la Vulcănești spre municipiul Chișinău a unui copil în vârstă de 4 ani, care se află în comă de gradul I.

În seara zilei de 22 iunie ora 19:14 în R. Moldova a avut loc o operațiune aero-medicală SMURD pentru a transporta pe cale aeriană de la Vulcănești la Chișinău o minoră în vârstă de 4 ani, fiind în comă de gradul I.

Potrivit IGSU, echipajul SMURD Galați a aterizat în orașul Vulcănești de unde a fost preluat copilul. Acesta însoțit de medici și paramedici SMURD a ajuns pe calea aerului pe stadionul Dinamo din Chișinău. Pe parcursul zborului minora a fost strict monitorizată de echipaj și nu a suportat complicații suplimentare.

La aterizarea elicopterului în capitală, pacienta a fost preluată de medici, fiind transportată pentru ulterioare îngrijiri la Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău. Potrivit IGSU, aceasta este prima intervenție aero-medicală SMURD realizată pe teritoriul R. Moldova de la începutul anului 2023.