Interpretul de muzică ușoară Ștefan Petrache s-a stins din viață

În seara zilei de 13 ianuarie 2020, artistul emerit al R. Moldova, Ștefan Petrache, s-a stins din viață. Artistul avea 70 de ani.

Despre descesul său a anunțat fiica sa, Ștefania Petrache. Ștefan Petrache a fost vocalistul formației Noroc”.

A absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. A fost solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”. Între anii 1988–1990, Ștefan Petrache a activat ca solist în cadrul Filarmonicii de Stat din Chișinău.

În 1986 Ștefan Petrache devine artist emerit. A înregistrat multe piese muzicale populare în R. Moldova, cum ar fi: Eu vinAdevăruriȘi dacă ramuri bat în geamÎn augustChemarea casei părintești.

Artistul s-a născut pe 8 mai 1949 în satul Vânători, raionul Nisporeni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *