Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Încă două decese și 14…

Încă două decese și 14 persoane în stare extrem de gravă. Situația la zi privind starea pacienților invectați cu coronavirus

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat, la 25 aprilie, într-un briefing de presă, starea pacienților infectați cu coronavirusul de tip nou. Astfel, 14 persoane sunt în stare extrem de gravă, iar 70 de persoane au fost externate. De asemenea, au fost înregistrate două decese.

Dintre persoanele infectate 215 sunt în stare gravă (14 persoane în stare extrem de gravă), 555 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalți sunt în stare satisfăcătoare.

În instituțiile medicale sunt internați 77 de copii infectați cu COVID-19, starea de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

Nouă gravide infectate cu noul coronavirus sunt internate și primesc tratament.

Pe parcursul zilei de ieri, 70 persoane s-au externat, astfel în total 825 persoane a fost tratate de COVID-19.

Au fost înregistrate alte două decese cauzate de COVID-19. Un bărbat de 78 de ani, din Chișinău, a decedat, fiind internat în stare gravă la data de 12 aprilie la Institutul de Medicină Urgentă. Acesta a suferit accident vascular repetat și fibrilație atrială paroxistică. De asemenea, a decedat și un bărbat de 48 de ani din Ialoveni. Acesta a fost transferat pe data de 24 aprilie din cadrul Institutului Cardiologic, la Institutul de Medicină Urgentă în stare extrem de gravă, având pneumonie, cardiomiopatie, tromboză intracardiacă, insuficiență cardiacă.

În R. Moldova la momentul actual sunt înregistrate 3110 cazuri de persoane infectate, dintre care 139 cazuri sunt de import.