Principală  —  Ştiri  —  Social   —   IGP: „Unele camere de supraveghere…

IGP: „Unele camere de supraveghere a traficului rutier sunt demontate, pentru scurt timp”

Unele camere de supraveghere a traficului rutier din R. Moldova sunt demontate, „pentru scurt timp”, a anunțat miercuri, 30 noiembrie, Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Totodată, forțele de ordine solicită evitarea „răspândirii informațiilor eronate în rândul conducătorilor auto”.

„Informăm cetățenii că, pentru scurt timp, unele camere de supraveghere a traficului rutier sunt demontate pentru efectuarea controlului metrologic. Este vorba despre o măsură de mentenanță întreprinsă anual.

Solicităm respectarea în continuare a regulilor de circulație rutieră și evitarea răspândirii informațiilor eronate în special în rândul conducătorilor auto”, se arată într-o notă informativă emisă de IGP.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat în luna februarie 2022 prima parte a Programului național de modernizare tehnologică a sistemului de siguranță publică și rutieră.

Mai târziu, autoritățile au publicat lista locațiilor unde au fost instalate camere video de monitorizarea a traficului rutier. MAI a instalat 23 posturi noi de supraveghere, dintre care 18 posturi de supraveghere la nivel național și 5 posturi noi de supraveghere în municipiul Chișinău.

În total, 36 camere de supraveghere a circulației rutiere modernizate, „cu capacități extinse, monitorizează securitatea traficului rutier în țară”, conform reprezentanților Poliției.

Astfel, potrivit MAI, 26 de camere video au fost instalate pe traseele naționale, iar 10 – în municipiul Chișinău. Camerele video de monitorizare a traficului rutier au fost instalte în raioanele Ialoveni, Ungheni, Orhei, Hîncești, Anenii Noi, Leova și Cantemir.

În noiembrie 2021, ZdG a scris că pe 23 de trasee naționale se instalează camere video de monitorizare a traficului rutier, inclusiv în raioanele Ialoveni, Ungheni, Orhei, Hîncești, Anenii Noi. Proiectul privind extinderea sistemului de supraveghere a traficului rutier pe traseele naționale costă 20 791 956 de lei (inclusiv TVA). Detalii aici