Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Hărți cu trasee alternative de…

Hărți cu trasee alternative de deplasare prin capitală recomandate de autorități pentru data de 1 iunie

Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS) cu privire la summitul Comunității Politice Europene (CPE) 2023 recomandă pe 1 iunie deplasarea prin municipiul Chișinău în baza hărților întocmite de autorități. Aceste hărți prevăd ocolirea tronsonului de străzi pe care se vor deplasa delegațiile oficiale în ziua summitului CPE. 

De asemenea, hărțile cu traseele alternative pot fi vizualizate accesând acest link.

Hărțile prezentate sunt destinate cetățenilor pentru continuarea activităților cotidiene în condiții de confort și siguranță.

Duminică, 14 mai, a avut loc simularea generală a deplasării coloanelor oficiale. Exercițiul a avut loc conform scenariului. Traficul rutier s-a desfășurat cu întârzieri minore. Transportul public a circulat cu ușoare devieri de la itinerarul prestabilit. De asemenea, mijloacele de transport cu regim prioritar de circulație au avut coridor verde pentru intervenții, a anunțat GMSS-CPE.

Summitul Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, va avea loc în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Autoritățile au secretizat temporar mai multe informații cu privire la organizarea Summitului Comunității Politice Europene care va avea loc în R. Moldova pe 1 iunie, „pentru a evita acțiuni de sabotaj și perturbări”. Oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ne-au transmis că „toate cheltuielile vor fi anunțate public după încheierea summitului” . 

Ziarul de Gardă a constatat însă că în toiul pregătirilor pentru eveniment au fost efectuate mai multe lucrări, fiind organizate inclusiv licitații de câteva sute de milioane de lei pentru reparația câtorva drumuri care duc spre vinăria privată ce va găzdui evenimentul.