FOTO/VIDEO. Ultimele detalii despre blocul cu 9 etaje din Otaci prăbușit ieri

Nicio persoană nu a avut de suferit după prăbușirea în seara zilei de 19 iunie a unui bloc cu nouă etaje din localitatea Otaci. 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori cu câteva ore înainte de surparea clădirii. În prezent, activează o Celulă de Criză, iar la fața locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Astăzi 20 iunie 2019 la ora 7.20 minute a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale la Otaci, în urma surpării unei scări a blocului de locuit cu nouă etaje de pe strada Prieteniei nr.153. La şedinţă au participat reprezentanţii mai multor servicii, dar şi responsabili din cadrul autorităţilor publice. În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor. Comisia a  restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent ambulanţă medicală. Totodată la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind trenul pentru demolare. În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. Patruzeci şi cinci de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci. Situaţia este monitorizată de IGSU”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Potrivit informațiilor IGSU, construcția unei scări a blocului, de la etajul 9 până la etajul 1, s-a păbușit pe 19 iunie, la aproximativ ora 21.20. Cei 46 de oameni, inclusiv 11 copii, au fost evacuați de angajații IGSU la ora 18.00.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *