Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Sistemul de Sănătate a…

FOTO Sistemul de Sănătate a mai pierdut un lucrător medical. Un medic urolog, răpus de COVID-19

În lupta cu noul coronavirus, sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un lucrător medical. Medicul urolog-androlog, Valeriu Leșchinschi, care activa în din cadrul Centrululi Sănătății Familiei „Galaxia”, a pierdut lupta cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții instituției medicale printr-un mesaj postat pe Facebook.  

Valeriu Leșchinschi și-a dedicat întreaga viață medicinei, iar luni, 12 aprilie, a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Într-un mesaj pe Facebook, responsabilii instituției medicale au exprimat sincere condoleanţe familiei.

„Cu profundă tristețe anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru, Dr. Valeriu Leșcinschi, care, în data de 12 aprilie 2021, a pierdut lupta cu COVID-19.Regretatul Valeriu Leșcinschi, d.ș.m., medic urolog – androlog, a dedicat întreaga viață profesională medicinei și a tratat mii de pacienți. Dumnealui a fost un profesionist desăvârșit și un coleg loial, care va rămâne în memoria noastră un om minunat și un prieten adevărat, pregătit întotdeauna să-i ajute pe cei din jur, să le insufle încredere și optimism. Centrul Sănătății Familiei „GALAXIA” exprimă profundă compasiune și sincere condoleanțe familiei îndoliate, în aceste clipe de durere. Vă suntem alături și vă dorim curaj și putere.Dumnezeu să-i primească sufletul în Împărăția Sa. Zbor lin, drag coleg”.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până acum, 110 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19. În total, în R. Moldova, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 242.364. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3345 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 293  în stare extrem de gravă (41 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Conform unui raport prezentat de către autoritățile din Sănătate, până marți 12 aprilie, 5438 de oameni au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.