Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Organizația Internațională pentru Migrație…

FOTO Organizația Internațională pentru Migrație și Guvernul SUA au donat R. Moldova un lot de tehnică de intervenție pentru gestionarea fluxului de refugiați. Valoarea donației este de peste 163 de mii de dolari

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a recepționat, pe 14 martie 2023, un lot de tehnică de intervenție din partea Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova și Biroului Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrațiune, în susținerea și suportul persoanelor refugiate din Ucraina.

„Lotul de donație, estimat în sumă de peste 163 mii de dolari, cuprinde aeroterme, generatoare, containere (wc, băi), căptușeli pentru corturi, dar și un excavator, care urmează a fi repartizate în subdiviziunile IGSU întru consolidarea capacității în domeniul gestionării fluxului de refugiați”, anunță IGSU.

Ceremonia de transmitere a lotului umanitar a fost desfășurată la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La eveniment a participat conducerea IGSU, reprezentată de șeful adjunct al Inspectoratului, locotenent colonel Alexandr Tatarov, dar și coordonatorul în domeniul situațiilor de urgență din cadrul Organizației Internaționale a Migrației, doamna Margo Cara Baars.