Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Chișinăul a transmis la…

FOTO Chișinăul a transmis la Tiraspol 1810 de doze de vaccin anti-COVID-19, oferite sub forma de donație din partea României pentru R. Moldova

Foto: gov.md

Cele 1810 de doze de vaccin care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru R. Moldova în contextul procesului de imunizare a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru, au fost transmise Tiraspolului, se arată într-un comunicat al Guvernului.

„Aspectele privind preluarea, administrarea și monitorizarea reacțiilor vaccinului la prima etapă a vaccinării a populației pe ambele maluri ale râului Nistru, au constituit subiectul central al discuțiilor purtate dintre experții  grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății din partea Chișinăului și Tiraspolului, în cadrul ședințelor recent organizate, fiind abordate și în cadrul cursurilor de instruire conduse de către specialiștii de profil ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății”, se mai arată în comunicat.

Luni, 1 martie, a început prima etapă de vaccinare anti-COVID-19 în R. Moldova. La această primă etapă va fi efectuată imunizarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă, precum și a personalului din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19.

Campania de vaccinare a început după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.