Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul deputat și ministru al…

Fostul deputat și ministru al Educației, Leonid Bujor, a decedat din cauza infecției cu COVID-19

Fostul deputat și ministru al Educației în Guvernul Filat, Leonid Bujor, a decedat joi la vârsta de 65 de ani.

Într-un mesaj postat pe Facebook, conferențiarul universitar, Adrian Ghicov, menționează că fostul deputat a fost răpus de noul coronavirus.

TIRANIA DURERII

Regret enorm. Am lucrat cu ministrul Leonid Bujor în calitate de Director al Agenției de Evaluare și Examinare, m-a susținut în demersul de reintroducere a ,,Istoriei” pe lista examenelor naționale. Era un patriot convins.

Ultima dată am vorbit cu Domnia Sa la ,, Făclia”, când și-a publicat o secvență din cartea de memorii. A reușit să și le scrie. Am gândit și o lansare, dar… cu siguranță avea o presimțire omul acesta care a fost… Era extrem de mândru pentru doamna Valentina Bujor, care, în cadrul acreditării IP,,Orizont”, a obținut cel mai înalt calificativ la funcția de director adjunct cu o experiență ilustrativă.

Era împlinit și bucuros pentru feciori și nepoți. Acum rămân doar amintirile să fie mândru de el, Leonid Bujor, istoricul, pedagogul, omul politic, ministru și pur și simplu un suflet care a iubit oamenii și viața.

Dragi prieteni, Covid-ul ne strivește. Iubirea de aproapele ne e salvarea, pe care trebuie s-o manifestăm omului cât acesta mai e cu noi. Fie-i țărână ușoară și pacea eternă în liniștea Cerului de Acasă! Iartă-ne, dragule Leonid Bujor!”, a notat conferențiarul universitar.

Prietenul, Omul Bun, Ministru al Educatiei, Deputat al Parlamentului RM, Tatal liderilor de tineret 1990 -„1998, cand detinea functia de Sef al Directiei Tineret, Primaria Chisinau, LEONID BUJOR a decedat !!!

Ultima intalnire si poza cu Bunul meu Prieten a fost la Jubileul de 65 ani a Dlui Bujor, in data de 27 noiembrie 2020 !!! Cata durere si lacrimi pentru familie, prieteni si rude!!!

Condoleante Dnei Valentina si celor doi bravi fieciori !!! Dumnezeu sa-l ierte pe Omul Cetatii si Cumsecadeniei – Leonid BUJOR !!!”, menționează fostul consilier municipal Oleg Cernei, într-o postare pe Facebook.

SOC… Prietenul, Omul Bun, Ministru al Educatiei, Deputat al Parlamentului RM, Tatal liderilor de tineret 1990 -"1998,…

Publicată de Oleg Cernei pe Joi, 7 ianuarie 2021

Leonid Bujor, născut la 27 noiembrie 1955, a fost un politician din Republica Moldova, fost ministru al Educației al Republicii Moldova în Guvernul Republicii Moldova (cabinetul Filat 1) din 25 septembrie 2009 până în 14 ianuarie 2011.

A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în Legislatura 2005-2009, ales pe listele partidului Blocul electoral Moldova Democrată