Elevii moldoveni aduc acasă trei medalii de bronz de la Olimpiada Balcanică de Informatică

Elevii din Republica Moldova au obținut trei medalii de bronz în cadrul Olimpiadei Balcanice de Informatică (BOI 2018) și a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI 2018). Concursurile s-au desfășurat concomitent în perioada 07 – 13 iulie 2018, în Timișoara, România.

Medaliați cu bronz în cadrul concursului pentru seniori (BOI 2018) sunt elevii: Vitali Pîrău, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov”, mun. Bălți și Cristian Vișanu, clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău.

La concursul pentru juniori (JBOI 2018), medalia de bronz a fost cucerită de Victor Purice, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chișinău.

La Olimpiada Balcanică de Informatică (BOI 2018) au participat 49 de elevi din 12 țări, iar la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (JBOI) s-au înregistrat 35 de elevi din 8 țări.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *