Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Doi polițiști de patrulare, suspectați…

Doi polițiști de patrulare, suspectați că ar fi cerut și primit 200 de euro mită

Doi agenți de patrulare au fost reținuți de ofițerii CNA şi ai Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI,  într-un dosar de corupere pasivă. Cazul a fost sesizat duminică, 17 mai, de un şofer la linia națională anticorupție 0 800 55555 a CNA.

Potrivit declaraţiilor şoferului, polițiștii, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi pretins și primit de la el mijloace bănești în sumă de 200 de euro, pentru a nu-i întocmi proces-verbal contravențional și a nu-i ridica mijlocul de transport la parcarea specială, transmite CNA într-un comunicat de presă.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă, iar dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii riscă de la 5 la 10 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Suspecții sunt reţinuți pentru 72 de ore. 

Conform CNA, de la începutul anului, 7 poliţişti au ajuns în vizorul CNA, fiind suspectaţi de comiterea diferitor fapte de corupţie.