Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Regulamentul de organizare și…

DOC Regulamentul de organizare și funcționare al CNMI, modificat: calitatea de membru al CNMI va înceta pentru pentru persoanele care au ocupat aceste funcții fără concurs

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 12 ianuarie, proiectul de lege pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Național al Monumentelor Istorice (CNMI).

Potrivit documentului, calitatea de membru al CNMI va înceta pentru pentru persoanele care au ocupat aceste funcții fără concurs și pentru persoanele în privința cărora a fost viciată procedura de selecție în funcția de membru al Consiliului, în bază de concurs.

„Conform punctul doi al prezentului proiect de hotărâre de Guvern, data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern se propune a fi data publicării acesteia. Intrarea în vigoare a hotărârii de Guvern la data publicării este dictată de necesitatea urgentării procesului de promovare a proiectului Regulamentului privind modul de organizare și desfășurarea a concursului de selectare a candidaților la funcția de membru al Consiliului Național al monumentelor Istorice”, se arată în document.

CNMI este un organ de specialitate, care reprezintă autoritatea ştiinţifico-metodică în domeniul protejării de stat a monumentelor istorice şi funcţionează pe lângă Ministerul Culturii.

Pe 16 decembrie 2021, Ministerul Culturii a lansat concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru al CNMI. Din cele 18 dosare depuse, vor fi selectați 10 membri, iar 3 membri vor fi selectați din cadrul Ministerului Culturii.