Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Ministerul de Externe a…

DOC Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie: au fost introduse noi modificări în completarea formularului digital pentru intrarea în România

Foto: Getty Images

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat vineri, 4 februarie, alertele de călătorie. Certificatul de vaccinare COVID-19 este valabil la intrarea în România doar cu doza booster, dacă au trecut mai mult de nouă luni de la schema de vaccinare cu două doze. Certificatul este valabil și cu un test PCR negativ sau cu dovada trecerii prin boală.

Totodată, au fost introduse noi modificări în completarea formularului digital pentru intrarea în România. Astfel, călătorii vor putea completa formularul cu maximum 72 de ore înainte de a intra în țară, față de 24 până acum, iar pragul minim al amenzii a fost redus de la 2.000 la 500 de lei.

Cetățenii R. Moldova pot intra în Ucraina, prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID19 sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina (polița de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina), precum și alte documente.

Vedeți în documentul de mai jos informații privind alertele de călătorie pentru fiecare țară în parte: