Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Dispoziția nr. 21 a…

DOC Dispoziția nr. 21 a CSE: Încă o săptămână liberă pentru bugetari

gov.md

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) au decis vineri, 24 aprilie, ca zilele de 27 – 30 aprilie să fie declarate zile libere. Recuperarea acestor zile se va realiza în modul stabilit de Guvern, după ridicarea stării de urgență.

Totodată, Comisia a aprobat scutirea de TVA, a taxelor vamale și a procedurilor vamale pentru un lot de produse medicale oferite RM de Guvernul Republicii Turcia pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Responsabilii au decis de a se permite persoanelor fizice, cetățeni ai altor state, care fac parte din componența echipajelor navelor sau sunt antrenate în pilotarea acestora, traversarea frontierei de stat, cu prezentarea următoarelor documente:

  • Documentul de călătorie valabil (pașaport);
  • Nominalizarea din partea operatorului/armatorului navei – pentru nave maritime;
  • Certificatul de călătorie al membrului echipajului navei.

Totodată s-a autorizat organizarea curselor aeriene charter suplimentare pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, în perioada 27 aprilie – 3 mai 2020:

  • VARȘOVIA- CHIȘINĂU
  • FRANKFURT – CHIȘINĂU
  • VERONA/VENEȚIA – CHIȘINĂU 
  • LONDRA – CHIȘINĂU.

Dispoziția nr. 21 a CSE:

Dispozitia nr.21 a Comisiei… by Alina Frunza on Scribd

La ziua de azi, 24 aprilie, au fost înregistrate alte 184 cazuri de infecție cu noul coronavirus după procesarea a 857 probe, toate cazurile fiind cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 3110. Totodată, alte 8 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în regiunea transnistreană.  

Din numărul total de cazuri din această zi, 50 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 17, medici – 3, personal auxiliar – 18, felceri – 2.