Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Cadrele medicale implicate în…

DOC Cadrele medicale implicate în lupta cu COVID-19 vor primi salarii duble. Ce prevede ordinul semnat de ministra Dumbrăveanu

Foto: MSMPS

Cadrele medicale din R. Moldova implicate în lupta cu noul virus COVID-19 vor primi un supliment în mărime de 100% din salariu. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra Viorica Dumbrăveanu.

„Persoanele din instituțiile medicale spitalicești vor fi motivate financiar. Pentru personalul medical care va lucra, inclusiv cu cazurile suspecte de coronavirus, indiferent dacă e vorba de personal medical, infirmiere, venim cu un supliment în cuantum de 100%”, a menționat anterior ministra Sănătății în plenul Parlamentului.

Conform ordinului, angajații din sistemul medical care vor acorda asistență medicală pacienților cu COVID-19, vor beneficia de un supliment în mărime de 100% la salariu.

Prevederea respectivă trebuie executată obligatoriu de către conducătorii instituțiilor medico-sanitare spitalicești. Astfel, conducătorii instituțiilor medicale vor asigura dublarea salariului sub responsabilitate personală.

Banii pentru motivarea angajaților din sistemul medical vor fi acoperiți din contul mijloacelor fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

Ordinul a intrat în vigoare la 9 martie, iar control executării acestuia va fi asigurat de ministra Sănătății.

Până la 30 martie, în R. Moldova au fost înregistrate 263 de cazuri confirmate de COVID-19. Din numărul total de persoane infectate, 60 fac parte din sistemul medical. Printre acestea se numără medici, paramedici, asistenți medicali, felceri, infirmiere etc.