Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul unicului liceu cu predare…

Directorul unicului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol, Ion Iovcev, eliberat din funcție. Iovcev: „M-am dedicat în întregime acestei școli”. Reacția MECC

Sursa foto: Radio Europa Liberă Moldova

Directorul Liceului „Lucian Blaga”, care este unicul liceu românesc din capitala autoproclamatelor autorităţi de la Tiraspol, Ion Iovcev, a fost eliberat din funcție. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra în exercițiu a Educației, Lilia Pogolșa.

Despre demiterea sa din funcția de director al Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol a anunțat Ion Iovcev printr-o postare pe Facebook.

„După ce am trecut prin Covid-19, după ce am supraviețuit în urma accidentului rutier grav (…) După ce viceprim-ministrul pentru reintegrare a refuzat unui angajat de la Biroul de Reintegrare să mă felicite cu ocazia zilei mele de naștere (…) După ce am primit diploma Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (…) A urmat și „surpriza”, semnată de ministrul în exercițiu Liliana Pogolșa – ordinul de eliberare din funcția de director al Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol. Și asta se întâmplă în ajunul aniversării de 30 de ani ai instituției, în fruntea căreia am fost mai bine de 29 de ani. M-am dedicat în întregime acestei școli. Sufletul și inima îi aparține liceului, copiilor. N-am crezut că doar printr-un sunet de telefon (…) Și doar să-și sune că azi este ultima zi de muncă”, a spus Iovcev într-o postare pe Facebook.

Ziarul de Gardă a solicitat o reacție de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC). Purtătoarea de cuvânt a MECC, Cristina Gonța, ne-a comunicat că Ion Iovcev a fost demis din funcția de director al liceului, din motiv că „a atins vârsta de 70 de ani”.

„Conform Codului muncii, funcția de director poate fi deținută până la vârsta de 65 de ani. Dl. Ion Iovcev a atins vârsta de 70 de ani”, a spus Gonța pentru ZdG.

Ion Iovcev, un critic al regimului din stânga Nistrului, a fost în fruntea unicului liceu românesc de la Tiraspol mai bine de 29 de ani. Profesorul Ion Iovcev este deținător al Ordinului Republicii.