Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul general al SA „Metalferos”…

Directorul general al SA „Metalferos” Igor Cujba și-a dat demisia

Foto: metalferos.md

Directorul general al Societății pe Acțiuni „Metalferos” Igor Cujba a depus cerere de demisie. Un anunț în acest sens a fost făcut marți, 12 octombrie, de către responsabilii din cadrul „Metalferos” printr-un comunicat de presă.

În comunicatul emis de „Metalferos” Igor Cujba a anunțat despre plecarea sa din funcția de director și a enumerat principalele realizări pe care le-e înregistrat în perioada în care s-a aflat în fruntea companiei.

„Cu toate că am preluat o întreprindere care se afla în blocaj de activitate timp de cinci luni, fără stocuri și achiziții curente, fără contracte încheiate, în prima jumătate a anului 2021 am reușit să înregistrăm o creștere a veniturilor cu 910 %, raportându-ne la planul de afaceri. Actualmente S.A. ”Metalferos” este în profit net de 53 939 290, 00 lei,  cu un stoc de 10 000 de tone de metale feroase aflate pe teritoriul întreprinderii. (…) Păstrând nucleul și modificând relațiile și procesele, pe parcursul a aproape doi ani de zile am reușit să realizăm și alte obiective: păstrarea locurilor de munca pentru toți angajații și îmbunătățirea condițiilor de muncă; păstrarea Secției de confecție unde lucrează în jur de 25 de femei, prin găsirea de parteneri noi; negocierea și încheierea de contracte noi cu parteneri europeni și menținerea unor standarde de calitate înaltă oferite clienților; diminuarea cheltuielilor, eficientizarea infrastructurii întreprinderii, precum și îmbunătățirea performanțelor logistice”, se arată în mesajul lui Cujba.

Potrivit declarației de avere, pentru anul 2020, Igor Cujba a declarat un salariu anual de 532 102 de lei de la SA „Metalferos”, ceea ce constituie 44 341 de lei lunar.

În 2019, Igor Cușba a fost numit în calitate de director general al companiei „Metalferos”, principalul colector și exportator de metale feroase și neferoase din R. Moldova, în urma unui concurs. Anterior, Cujba a fost șef al comisariatului general de Poliție al municipiului Chișinău, sectorul Buiucani, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Igor Cujba menționează în CV-ul său că a activat în sectorul privat din România, unde a ocupat funcții de administrator, director executiv și director comercial.

Anterior, mai mulți ani politicieni, dar și șefi de Guvern au declarat că Metalferos a fost controlată și spoliată de bani prin managerii puși de către fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

În 2020, Ziarul de Gardă a scris că Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, anunțat în căutare de organele de drept de la Chișinău, a avut drept de semnătură sau a fost beneficiar la cel puțin trei companii care au beneficiat în ultimii ani, direct sau indirect, de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu Metalferos, societate pe acțiuni în care statul deține pachetul majoritar.

Banii intrau în conturile companiilor afiliate lui Plahotniuc, inclusiv în perioada când acesta deținea funcții publice, doar că nici banii, nici firmele nu se regăseau în declarațiile de avere și interese ale fostului politician.

VIDEO/ Dosarul Metalferos: Episodul Vladimir Plahotniuc

Publicitate
Publicitate