Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul APP, la evenimentul de…

Directorul APP, la evenimentul de relansare a cursei Chișinău-București: „După aproape doi ani de pauză, trenul care unea inima R. Moldova cu cea a României își reia activitatea”

sursa: Eugeniu Cozonac/ Facebook

„După aproape doi ani de pauză, trenul care unea inima Republicii Moldova cu cea a României își reia activitatea. Poate că acum, la început, reluarea acestei curse nu va aduce mari resurse în bugetul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, dar cu siguranță va genera multă bucurie cetățenilor”, a declarat directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, în cadrul evenimentului de relansare a cursei Chișinău-București.

„Ne aflăm în preajma celor mai frumoase sărbători de iarnă. Or, pentru fiecare dintre noi, Crăciunul și Revelionul se asociază cu revederea rudelor, prietenilor și oamenilor dragi. Altfel spus, sărbătorile înseamnă: unire, fericire și speranță. Sunt foarte mulți oameni care obișnuiau să parcurgă anume cu trenul cei 358 de km care despart capitala Republicii Moldova de cea a României, fie pentru a-și vizita rudele, fie pentru a-și vedea copiii care studiază peste Prut, fie pentru a continua sau pune pe roate anumite afaceri. Iată de ce, pentru cei care așteptau cel mai mult, evenimentul de astăzi vine ca o alternativă în transportul de pasageri, ca un vis împlinit, ca un cadou dacă vreți”, a spus Eugeniu Cozonac.

Până pe 31 decembrie trenul va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București în zilele de luni și vineri.

Începând cu 2 ianuarie 2022 trenul va circula de trei ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de marți, joi și duminică, iar din București în zilele de luni, miercuri și vineri.

Costul călătoriei a rămas același – tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 lei,  în vagon capitonat 670 lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%.