Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Deputații din coaliția de guvernare…

Deputații din coaliția de guvernare PSRM – PDM susțin că vor dona bani pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale

Deputații din coaliția de guvernare PSRM și PDM au anunțat prin intermediul unor comunicate de presă că vor dona bani pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, care a fost mistuită în urma incendiului din 24 septembrie.

În acest context, deputații PSRM au anunțat că vor dona câte 5 000 lei din salariu pentru restabilirea Filarmonicii Naționale.

Noi, cei 37 de deputați ai fracțiunii PSRM, am decis să donăm câte 5 mii de lei din salariu pentru restabilirea Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”. Banii vor fi transferați în contul special deschis de Guvern. Incendiul devastator, care a distrus clădirea Filarmonicii, a lăsat o rană adâncă în cultura națională. Un popor fără cultură, este unul pe cale de dispariție. Noi investim în prezentul și viitorul țării noastre. Îndemnăm toată lumea de bună credință să dea dovadă de unitate și, cine cât poate, să contribuie la construcția acestui templu al culturii. Împreună vom renaște Filarmonica Națională!”, a scris socialistul Corneliu Furculiță pe Facebook.

După socialiști, și deputații democrați au anunțat că vor dona 110 mii de lei pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale.

Anunțul a fost făcut miercuri, 30 octombrie, de vicepreședintele PDM, Monica Babuc, în cadrul teledon-ului „Salvați Filarmonica!” de la Moldova 1, dedicat strângerii de fonduri pentru reconstrucția edificiului Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău.

Până la 30 octombrie, în conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020, au fost încasate mijloace bănești în sumă totală de 31.128,28 lei, dintre care: 30.919,39 lei și 10,64 euro.