Declaraţia MAEIE în legătură cu escaladarea situaţiei în regiunile estice ale Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe și Integrarii Europene al R. Moldova își exprimă grija pentru situația dramatică din regiunile estice din Ucraina. „Condamnăm cu fermitate atacurile asupra oraşului Mariupol, soldate cu numeroase victime printre populaţia civilă. Exprimăm compasiune şi condoleanţe familiilor îndurerate şi celor apropiaţi”, scrie în comunicatul prezentat de MAEIE.

Potrivit ministerului, este nevoie de niște investigații internaţionale obiective, inclusiv cu participarea Misiunii speciale OSCE de monitorizare în Ucraina, a multiplelor incidente armate care afectează populaţia civilă în regiune.

Totodată, MAEIE face apel către actorii internaţionali implicaţi să-şi intensifice eforturile în vederea încetării focului şi realizării practice a acordurilor de la Minsk. „R. Moldova pledează pentru utilizarea tuturor mecanismelor internaţionale disponibile pentru instaurarea păcii şi stabilităţii în regiunile estice ale Ucrainei, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale statului vecin”, se arată în comunicat.
Amintim că peste 5000 de persoane au murit din cauza conflictului din estul Ucrainei, care a început la jumătatea lunii aprilie 2014.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *