Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum va fi vremea în…

Cum va fi vremea în noaptea Învierii. Prognoza meteo pentru următoarele patru zile

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că în perioada 15 – 18 aprilie vremea va purta un caracter instabil, cu regim termic apropiat de cel normal. Sâmbătă, pe 15 aprilie, ziua vor cădea ploi, iar la nord izolat însoțite de descărcări electrice. Potrivit meteorologilor, în noaptea Învierii Domnului precipitații nu se prevăd, însă spre dimineață vor cădea ploi în cea mai mare parte a teritoriului, în restul zilelor pe arii restrânse.

„Vântul va sufla predominant din sectorul de est slab la moderat. Temperatura minimă a aerului noaptea se va situa toată perioada între +5..+10ºC. Ziua temperatura maximă a aerului va scădea de la +15..+20ºC sâmbătă, până la +12..+17ºC în restul zilelor”, transmit meteorologii.

Agenția de Mediu atenționează populația să nu organizeze ruguri din anvelope în noaptea de Paşte, deoarece fumul degajat prin arderea anvelopelor prezintă „un real pericol pentru starea mediului și pentru sănătatea oamenilor”. Cei care vor organiza asemenea ruguri riscă amenzi de la 1 200 la 15 mii de lei.

În 2023 Paștele Ortodox va fi sărbătorit în duminica de 16 aprilie, iar Paștele Blajinilor va fi marcat la o săptămână de la sărbătoarea Învierii.