Principală  —  IMPORTANTE   —   Crima de la Atrium: „Au…

Crima de la Atrium: „Au fost băgați bani. Așteptăm să acționeze legea bumerangului”. Declarațiile mamei, fratelui și concubinei tânărului ucis, după ce au aflat sentința

Rudele lui Serghei Bejenari, tânărul ucis în 2018 în fața unui club din capitală, susțin că justiția este coruptă și nu există dreptate, intuind că cei care se fac vinovați de omor nu vor fi pedepsiți. Aceștia au renunțat la avocat, dar afirmă că procurorul pe caz va ataca decizia la Curtea de Apel Chișinău.

Concubina tânărului, Alisa Ceraniova, menționează că a aflat din știri sentința și „s-a simțit prost, dar era de așteptat, pentru că la noi justiția e foarte coruptă”.

„Așteptăm să acționeze legea bumerangului, dacă nu a acționat legea noastră”

„Nu pot să spun concret unul dintre ei care-i, a fost un grup de oameni, nu doar aceștia doi, au fost implicați mai mulți, nu știu de ce numai de dânșii s-au legat. Deja așteptăm să acționeze legea bumerangului, dacă nu a acționat legea noastră. Justiția e coruptă și au fost cumpărați toți în stânga și-n dreapta. Era de așteptat, sunt oameni cu bani. Dacă era un om simplu, era demult arestat, judecat și câteva dosare deasupra puse”, a declarat aceasta pentru ZdG.

Fratele lui Serghei Bejenari, Ion, a menționat pentru ZdG că martorii și-au schimbat pe parcurs declarațiile, iar la avocat a renunțat deoarece acesta nu va schimba nimic.

„Au fost băgați bani și s-a luat această decizie”

„Doina Rusu, martora care a fost în acea seară, de la început a spus tot cum a văzut, iar apoi, când au fost aceștia eliberați, ea și-a schimbat declarațiile – că deja nu a văzut nimic. Nu mă miră nimic. Poți să ucizi omul, dar, dacă ai bani, stai acasă. Au fost băgați bani și s-a luat această decizie. Să ne gândim logic, Pîrgaru a fost închis în urma declarațiilor date de băiatul care a fost acolo și a văzut. Când a fost eliberat, acel băiat și-a schimbat declarațiile, ca și Doina Rusu. Îl luăm pe Aurel Ignat: de ce a fugit din spital și dat în căutare, dacă nu era vinovat? Procurorul va ataca. Avocat nu luăm, pentru că și așa am cheltuit o grămadă de bani pe avocat și folos nu a fost din asta. Ce, să iau avocat, să-l plătesc, iar din partea lor să-i plătească mai mult decât mine și la ce o să ieșim?”, a comentat Ion Bejenari pentru ZdG.

Mama tânărului decedat, Valentina Bejenari, ne-a spus că nici nu a reușit să participe la ședința din 26 iunie, când a fost pronunțată decizia la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, deoarece, deși a fost informată că va începe la ora 14:00, deja se încheiase când a ajuns.

„Fiul meu stă și putrezește, dar ei se plimbă. Nu-i nicio dreptate”

„Ei sunt tare vinovați, ei mi-au ucis copilul. Dacă judecata nu a făcut dreptate, ce să facem? Nu am bani să cumpăr. Dacă a fost cumpărată, ce pot să fac eu? Tare îmi pare rău că nu au făcut dreptate. Nu este dreptate. Fiul meu stă și putrezește, dar ei se plimbă. Nu-i nicio dreptate. O să mergem mai departe”, a conchis femeia.

Ea ne-a mai spus că fiul lui Serghei Bejenari știe că tatăl său a fost ucis.

Vineri, 26 iunie, magistrata Olga Bejenari de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a decis să-l achite în totalitate pe Mihail Pîrgaru, iar pe Aurel Ignat parțial, aplicându-i o amendă de 50.000 de lei și câte 5000 de lei drept prejudiciu moral pentru părțile vătămate.

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, care a solicitat condamnarea celor doi la câte 15 ani închisoare, a anunțat că va contesta sentința și va insista pe condamnarea lor în corespundere cu faptele comise.