• COVID-19 în R. Moldova: 25 de decese și 618 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore

  COVID-19 în R. Moldova: 25 de decese și 618 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore
  Foto: Digi 24
  de
  22 aprilie 2021 | 19:39

  Alte 618 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 25 de decese au fost confirmate astăzi, 22 aprilie, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 3 cazuri sunt de import : Federația Rusă-1, SUA – 1, România-1, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

  Numărul total teste efectuate – 5649, dintre care 1618 teste Rapid – Antigen.

  Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 248 009.

  Din numărul total de cazuri, 10 sunt lucrători medicali:  1-medici, 6-asistenți medicali, 3-personal auxiliar.

  În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 2452 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 242 în stare extrem de gravă (46 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

  Alte 850 persoane au fost vindecate. În total, 235.054 persoane au fost tratate de COVID-19.

  În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 3879 persoane, iar 15.929 sunt sub supraveghere la domiciliu.

  Totodată, MSMPS anunță înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  Deces 5644: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

  Deces 5645: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

  Deces 5646: Femeie de 62 ani, din r. Orhei, internată la SCR. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială.

  Deces 5647: Bărbat de 70 ani, din r. Drochia, internat la SCR. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

  Deces 5648: Femeie de 64 ani, din Transnistria, internată la SCR. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială.

  Deces 5649: Bărbat de 73 ani, din r. Ceadîr Lunga, internat la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 5650: Femeie de 59 ani, din r. Anenii Noi, internată la SR Anenii Noi. Comorbidități: obezitate, angor pectoral.

  Deces 5651: Femeie de 58 ani, din r. Criuleni, internată la SR Criuleni. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat.

  Deces 5652: Femeie de 73 ani, din mun. Bălți, internată la SC Bălți. Comorbidități: pancreatită cronică, hipertensiune arterială.

  Deces 5653: Femeie de 71 ani, din mun. Bălți, internată la SC Bălți. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat.

  Deces 5654: Bărbat de 63 ani, din mun. Bălți, internat la SC Bălți.

  Deces 5655: Femeie de 68 ani, din mun. Bălți, internată la SC Bălți. Comorbidități: hepatită cronică.

  Deces 5656: Femeie de 74 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

  Deces 5657: Femeie de 58 ani, din r. Drochia, internată la SR Dochia. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat, cardiopatie mixtă.

  Deces 5658: Femeie de 59 ani, din r. Briceni, internată la SR Briceni. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 5659: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: angor pectoral, cancer.

  Deces 5660: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie mixtă.

  Deces 5661: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: cardiopatie mixtă, obezitate.

  Deces 5662: Bărbat de 69 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie.

  Deces 5663: Bărbat de 77 ani, din Transnistria. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

  Deces 5664: Bărbat de 63 ani, din r. Ocnița, internat la SR Ocnița. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

  Deces 5665: Bărbat de 63 ani, din r. Sângerei, internat la SC Bălți. Comorbidități: boală renală cronică, diabet zaharat.

  Deces 5666: Femeie de 86 ani, din r. Sângerei, internată la SR Sângerei. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

  Deces 5667: Bărbat de 79 ani, din r. Telenești, internat la SR Telenești. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică.

  Deces 5668: „Exprimăm sincere condoleanțe și profundă compasiune familiei, apropiaților și colegilor, în legătură cu trecerea la cele veșnice a medicului Sergiu Dascăl, care activa în cadrul Centrului Medicilor de Familie mun. Bălți. Este o pierdere iremediabilă pentru sistemul medical, care a pierdut încă un profesionist. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în nota informativă a MSMPS.

  Până la ziua de azi, 114 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  R. Moldova, Ucraina și Georgia au semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul integrării europene

  Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) au emis luni, 17 mai, o notă informativă prin care anunță că ministrul interimar al afacerilor externe și integrării e…
  R. Moldova, Ucraina și Georgia au semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul integrării europene

  FOTO/ Israelul anunță că atacurile aeriene au ucis un comandant militant de rang înalt. SUA face apel pentru pace

  Israel anunță că bombardamentele sale aeriene au ucis un comandant militant palestinian de rang înalt în Gaza și au distrus tuneluri folosite de Hamas. Grupările islamiste au reînnoit atacurile cu rachete asupr…
  FOTO/ Israelul anunță că atacurile aeriene au ucis un comandant militant de rang înalt. SUA face apel pentru pace

  Inspectorii din cadrul ANSA au făcut verificări la mai multe unități comerciale din Capitală și au împărțit amenzi: Peste 130 de kg de produse alimentare, retrase din comerț

  Reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au emis luni, 17 mai, un comunicat de presă prin care anunță că în perioada 7-13 mai, inspectorii Subdiviziunilor Teritoriale/Municipale pen…
  Inspectorii din cadrul ANSA au făcut verificări la mai multe unități comerciale din Capitală și au împărțit amenzi: Peste 130 de kg de produse alimentare, retrase din comerț

  Adresarea unui fotbalist de la Națională către președintele FMF: „Divizia Națională este plină de paraziți. Oare când transparența va deveni o normalitate?”

  Maxim Potîrniche, fotbalist la Naționala Moldovei, care evoluează la clubul FC Petrocub, a venit luni, 17 mai, cu o adresare către președintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) Leonid Oleinicenco în care…
  Adresarea unui fotbalist de la Națională către președintele FMF: „Divizia Națională este plină de paraziți. Oare când transparența va deveni o normalitate?”

  Peste opt mii de moldoveni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. R. Moldova se apropie de pragul de 243 de mii de doze de vaccin anti-COVID administrate

  Un număr de 8 053 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, conform datelor prezentate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Astfel, R. Moldova a depășit lun…
  Peste opt mii de moldoveni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. R. Moldova se apropie de pragul de 243 de mii de doze de vaccin anti-COVID administrate