Principală  —  IMPORTANTE   —   Copreședintele CUC din partea Tiraspolului…

Copreședintele CUC din partea Tiraspolului susține că în regiunea transnistreană „situația este calmă”

Copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea regiunii transnistrene, Oleg Beleakov, susține că în zona de securitate situația este calmă. Declarația a fost făcută luni seara, 25 aprilie, după explozia din clădirea așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană, transmite TASS.

„Biroul trupelor de menținere a păcii din Transnistria a primit astăzi informații despre ceea ce s-a întâmplat la Tiraspol. Forțele de menținere activează în regim obișnuit. În zona de securitate situația este calmă”, a spus Beliakov.

Potrivit așa-numitului minister de interne din regiunea transnistreană, luni seara, în jurul orei 17:00, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune.

Conform datelor oferite de Tiraspol, nu există victime sau persoane rănite.

Ulterior, Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție față de incidentul care s-a produs în Tiraspol. Potrivit Biroului, obiectivul urmărit de incidentul de luni seara „ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale”.