Principală  —  Social  —  Consultanţă juridică   —   Cercetarea accidentelor de muncă grave…

Cercetarea accidentelor de muncă grave sau mortale NU se efectuează de către Inspecția Muncii

La cinci iulie Ziarul de Gardă a publicat articolul Accidentele la locul de muncă. Cine își asumă răspunderea? în care a explicat ce sunt accidentele la locul de muncă, care acte stabilesc circumstanțele acestor accidente și cine își asumă răspunderea pentru ele.

În articol a fost menționat că în cazul accidentelor mortale, Inspecţia Muncii, adresa: str. Miron Costin 17/2, MD-2068, mun. Chișinau,tel: 022 499400, fax: 022 499401, e-mail: secretariat@im.gov.md.va desemna inspectorii de muncă care vor efectua cercetarea evenimentelor.

Accidentele grave şi mortale vor fi cercetate de către autoritatea competentă în domeniul siguranței ocupaționale

Menționăm, că această prevedere legală a suferit modificări și accidentele grave şi mortale vor fi cercetate de către autoritatea competentă în domeniul siguranței ocupaționale, care va desemna inspectorii de muncă ce vor efectua cercetarea accidentelor fără a se preta influenţelor de orice fel.

Autoritatea competentă în domeniul siguranței ocupaționale va informa, în termen de 5 zile, Inspectoratul de Stat al Muncii cu privire la accidentele de muncă produse.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, pe teritoriul R. Moldova în jur de 500 de persoane anual au fost victime ale accidentelor la locul de muncă.