Principală  —  IMPORTANTE   —   Compania „Moldovagaz” îndeamnă cetățenii să…

Compania „Moldovagaz” îndeamnă cetățenii să achite „în termen cât mai restrâns” facturile pentru gazele naturale consumate în luna mai

Compania „Moldovagaz” a emis joi dimineața, 16 iunie, un comunicat de presă în care îndeamnă cetățenii să achite la timp și „în termen cât mai restrâns” facturile pentru gazele naturale consumate în luna mai 2022. Potrivit furnizorului de gaze naturale, termenul limită de achitare a facturilor pentru consumatorii casnici este data de 20 iunie 2022.

„S.A. „Moldovagaz” atenționează consumatorii finali despre necesitatea de a achita integral plata datorată pentru gazele naturale furnizate în termenele stabilite în factura de plată. În context, termenul-limită de plată a facturii pentru gazele naturale consumate în luna mai 2022 este data de 15 iunie 2022 pentru consumatori noncasnici, și data de 20.06.2022 pentru consumatori casnici.

Întru asigurarea respectării de către SA „Moldovagaz” a obligațiilor contractuale asumate față de furnizorul extern și evitarea sistării furnizării gazelor naturale, rugăm consumatorii finali să efectueze plata datorată, în termen cât mai restrâns, pentru consumul curent de gaze naturale”, se arată în comunicatul Companiei „Moldovagaz”.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat în cadrul ședinței din 31 mai, noul tarif la gaze naturale de 17 lei și 24 de bani (fără TVA) ceea ce constituie 18 lei și 60 de bani cu TVA inclus. Tarif care va fi afișat în facturi începând cu 1 iunie.