Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Circa 50 de mii de…

Circa 50 de mii de oameni au călătorit gratuit către cimitirele din Chișinău în prima zi de Blajini

În prima zi de Blajini, circa 50 de mii de oameni au călătorit cu cele 72 de autobuze care au circulat de la Circ spre Cimitirul “Sfântul Lazăr” din Chișinău, anunță primăria capitalei. Pentru ziua de luni, 24 aprilie, primăria, de asemenea, acordă transport gratuit cetățenilor.

„Numărul estimativ de călători a fost la ziua de ieri de circa 50 de mii. Au fost suplinite și mai multe rute de troleibuz și autobuz pe parcursul zilei de ieri.

Este vorba de rutele nr. 24, 25 și 26 și autobuzele de pe rutele nr. 10, 26 și 28, astfel încât cetățenii să ajungă mai rapid în punctele de pornire a unităților de transport oferire gratuit de municipalitate”, anunță autoritățile municipale.

Pentru ziua de luni, 24 aprilie, primăria de asemenea acordă transport gratuit cetățenilor. Rutele de autobuz nr. nr. 27 „C” şi „D”, pornesc de la Circ și circulă până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”, anunță primăria.

Pe parcursul nopții și până dimineață în cimitirele din capitală angajații au făcut curat și a fost evacuat gunoiul care s-a adunat, susțin autoritățile municipale.

Paștele Blajinilor în acest an este marcat în zilele de duminică și luni, 23 și 24 aprilie. Zilele trecute, preotul de la „Biserica Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, spunea că de Blajini oamenii nu ar trebui să facă schimb de pomeni, ci să aprindă o lumânare și să se roage pentru cei adormiți.

„Nu faceți schimb de pomeni unii cu alții, dar faceți milostenie cu cei care într-adevăr au nevoie”. Recomandările unui preot pentru Paștele Blajinilor