Ce spune Nistor Grozavu despre cauza incendiilor din Chișinău

Astăzi, după ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău, Nistor Grozavu a vorbit despre cauza incendiilor din Chișinău și lichidarea consecințelor intemperiilor din această primăvară. 

„La momentul actual, nu am nicio informație de la serviciul de pompieri  și salvatori. O să vedem pe parcursul săptămânii, poate se va identifica ceva de către laboratorul dumnealor, de unde a putut să izbucnească de unde au putut să izbucnească incendiile din Chișinău.

(…) Volumul care îl țin minte la sfârșitul lunii aprilie și cel de acum e cu totul altul, dar eu nu exclud că acolo tot timpul s-a tocat și tot timpul s-a adus, abia în ultima perioadă nu mai aducem crengi la Stadionul Republican. Deci, o să precizez încă o dacă, eu personal am fost recent acolo și nu mi s-a creat această impresie – că numai 10%  din crengi au fost tocate, dar recunosc că am intrat numai din partea unde este poarta. Azi voi face precizări mai detaliate. Cu părere de rău, prin crengile care sunt depozitate la Stadionul Republican e și gunoi menajer, bucăți de beton, de aceea tocătorul iese destul de des din funcțiune, din această cauză, dar proprietarul l-a modernizat față de ceea ce era la început. La ziua de azi, e mult mai modern și puternic. La Ciocana trebuie azi să înceapă lucrările, e vorba de un tocător pe curent electric. DSE ne-a pus la dispoziție un generator pentru a se lucra cât e necesar.

Consecințele intemperiilor sunt lichidate în totalitate în sectorul Centru, în sectorul Buiucani, Ciocana, în sectorul Râșcani a mai rămas câte ceva prin unele curți și 17 asociații locatari, la Botanica – asta nu înseamnă că nu s-a intervenit deloc-  au rămas  în jur de 40 de curți de bloc și la unele trebuie de intervenit masiv pentru a lucra”, a spus Grozavu.

La 13 iulie curent, pompierii au intervenit în forță pentru a lichida un incendiu izbucnit în apropierea cimitirului Sfântul Lazăr din municipiul Chișinău. Acesta izbucnise la patru zile după ce focul a izbucnit și la o gunoiște cu crengi și frunze depozitate în sectorul Buiucani din capitală, iar flăcările  au cuprins suprafața de 3ha din cele 5 ha de crengi aflate pe un teren între străzile șoseaua Balcani și str. Pietrarilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. alex

    Primaria nu poate solutiona problemele orasului. Consider ca cea a crengilor este una de gravitate medie. A treia luna se rezolva si nu se vede sfarsitul. E slaba Primaria. Si nici Departamentul Stariilor Exceptionale nu este la nivel. Tot sistemul e putred. Oamenii, care au idee, de seismica mai popular cutremure, stiu, ca mai devreme sau mai tarziu unul puternic va avea loc. Acesta va fi tesul adevarat al sistemului. Atunci vor iesi la iveala toate lacunile, golurile. Oamenii vor vedea ca din orasul acesta nu vor putea iesi, vor fi prinsi ca in cusca (drumuri blocate de transport, blocuri supraetajate prabusite, incendii provocate de conductele de gaz si de cabluri electrice rupte, panouri publicitare doborate, balcoane , anexele blocuri distruse) . Vor fi prinsi de capcana creata de indiferenta , coruptie, cumetrism, lasitate si multe alte vicii. Nu va avea cine sa investigheze cazuri, sa porneasca urmariri penale, sa judece (in afara de Judecatorul Suprem).Va fi o apocalypsa creata de insesi ei. Victime vor fi multe, indiferent de pozitia in cariera, varsta – procurori CNA, judecatori, primari,pretori,politisti,medici,copii,batrani, oameni inocenti. Daca cineva va spune ca e vrajeala tot va avea dreptate, fiindca dreptatea in r. Moldova e facuta nu de cei care merita. Schimbati sistemul el va afecteaza pe toti, nu asteptati sa ajunjeti in cusca, in izolator, nu banii sunt masura omeniei, treceti de linia invizibila, care desparte raul de bine, nu va luati dupa altii, nu credeti ca veti fi ocolit de Marele Test.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *