Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Barometrul Opiniei Publice: „Țara a…

Barometrul Opiniei Publice: „Țara a pornit pe o cale greșită”

Barometrul Opiniei Publice (BOP) arată că 75,4% din respondenți au declarat că lucrurile care se întâmplă în țară au pornit pe o cale greșită. De aceiași părere erau, anul trecut, 84 la sută din respondenți.

În același timp, oamenii se arată mai optimiști față de situația în care se află întreaga lume și doar 55 la sută consideră că ceva funcționează greșit în țările străine, în timp ce 18 la sută din respondenți nu s-au arătat interesați de situația din lume.

Totodată, oamenii au fost întrebați despre salariile care le primesc și dacă le sunt suficienți banii pe care-i primesc lunar. În acest sens, 41,6 din respondenți au declarat că banii nu le ajung nici pentru strictul necesar, iar alți 43,3 au spus că salariile le ajung doar pentru strict necesar și nimic mai mult, explicând că banii pe care-i primesc sunt mai mult pentru a supraviețui și nu mai reușesc să mai pună niște bani pentru vacanță sau lucruri mai scumpe. Totodată, doar 0,5 la sută din cei intervievați au spus că salariile le ajung și le mai rămân niște bani ca să-și satisfacă poftele.

Respondenții s-au arătat indignați de sistemul bancar din țară. Astfel, 71 la sută consideră că fluctuația valutei naționale i-a afectat prea mult, mai ales atunci când prețurile au crescut simțitor.

Potrivit celor intervievați, vinovați pentru problemele apărute la BEM, Unibank și Banca Socială sunt: Vlad Filat (42,8%), Vlad Plahotniuc (36%), Ilan Shor (9,4%), Dorin Draguțanu (7,7%), Parlamentul (6,6%), și nu în ultimul rând conducerea băncii (4,1%).

Menționăm că aceste date au fost prezentate de Barometrului de Opinie Publică, dat publicității astăzi, 16 aprilie. Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie – 7 aprilie curent, în 85 de localități din țară, pe un eșantion de 1104 de persoane. Marja de eroare este de maxim +/-3%.