Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Avocatul familiei tânărului bătut în…

Avocatul familiei tânărului bătut în centrul Capitalei vine cu precizări: A fost o tentativă de a deposeda proprietarul de bicicletă

Ion Vâzdoagă, avocatul familiei lui Lucian Crăciun, unul din tinerii bătuți acum câteva zile în plin centrul Capitalei menționează că s-ar fi încercat deposedarea tinerilor de biciclete.

„Reieșind din declarațiile victimei, acțiunile agresorilor sunt o tentativă de deposedare a proprietarului de bicicletă, ce se califică drept o infracțiune de tâlhărie și nicidecum doar un simplu act de huliganism, așa cum s-au calificat acțiunile de către ofițerul de urmărire penală”, afirmă Ion Vâzdoagă, avocatul familiei Crăciun.

„Probabil, din start, OUP și-a încadrat juridic acțiunile atacatorilor ca huliganism ca să nu-i rețină, deși din caracterul acestei infracțiuni este evident că agresorii prezintă un grad de pericol social sporit și nicidecum poziția OUP nu corespunde stării de fapt. Cred că este evidentă incompatibilitatea OUP din motivul- incompetenței sau interesului”, consideră avocatul.

O plimbare cu bicicleta prin centrul Capitalei s-a transformat, pentru doi tineri, într-un adevărat coșmar. Aceștia au fost bătuți de un grup de șase persoane, care ar fi fost în stare de ebrietate. Deși unul din tineri este și acum internat la spital, fiind în stare gravă, persoanele care l-au lovit de mai multe ori au fost eliberate de organele competente imediat după audieri, fiind cercetate în stare de libertate.

ZdG va reveni cu detalii despre acest caz pe parcursul zilei de luni, 28 octombrie.