Principală  —  IMPORTANTE   —   Anunțul Ambasadei R. Moldova în…

Anunțul Ambasadei R. Moldova în România în legătură cu activitatea Secției Consulare la București

Imagine simbol

Începând cu data de 25 octombrie curent Secția Consulară a Ambasadei R. Moldova la București își sistează activitatea în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Ambasadei R. Moldova, decizia a fost luată după ce în cadrul secției Consulare au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

„În contextul evoluției pandemiei de COVID-19, în vederea respectării normelor și recomandărilor de prevenire și răspândire a virusului, începând cu data de 25 octombrie 2021, activitatea secției consularea a Ambasadei Republicii Moldova la București, va fi sistată. Decizia în acest sens a fost motivată de înregistrarea unor cazuri de COVID-19, în cadrul oficiului consular. Toate serviciile consulare urmează a fi reprogramate, cu prioritate, după relansarea activității”, se menționează în nota emisă de Ambasada R. Moldova în România.

Grupul de Comunicare Strategică a României a raportat luni, 25 octombrie, 9 187 noi cazuri de Covid. În ultimele 24 de ore au fost raportate 299 de decese, la care se adaugă două decese anterioare intervalului de referință, dar raportate astăzi. Numărul total de cazuri urcă astfel la 1 571 115, dintre care 44 980 au decedat, iar 1 331 225 au fost declarate vindecate. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 724 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.