Principală  —  IMPORTANTE   —   Alertă cu bombă la Aeroportul…

Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău, Parlament, Guvern și la toate sediile Judecătoriei Chișinău. Detalii de la Poliția R. Moldova

Sursa foto: ZdG

UPDATE 14:55: Poliția R. Moldova anunță că, în jurul orei 14:05, a fost sesizată, prin intermediul poștei electronice, că mai multe instituții ale statului (Parlament, Guvern, instituții judecătorești, centre comerciale, spitale, Aeroportul Internațional Chișinău) ar fi minate.

„La fața locului au fost orientate serviciile specializate pentru a stabili toate circumstanțele”, anunță oamenii legii într-un comunicat.

Știrea inițială:

Oamenii legii au fost alertați marți, 5 iulie, despre o posibilă minare a Aeroportului Internațional Chișinău și a sediilor Judecătoriei Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), și Natalia Stati, ofițeră de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

„Colegii s-au mobilizat ca să securizeze instituțiile respective”, a declarat Diana Fetco.

Alerta cu bombă de la Parlament a fost confirmată pentru ZdG de către serviciul de presă al Legislativului, care a menționat faptul că deputații și angajații Parlamentului au fost evacuați, iar Poliția verifică clădirea.

Sursa foto: ZdG

În seara zilei de luni, 4 iulie, Poliția de Frontieră a R. Moldova a anunțat pentru a doua oară în acea zi, că a fost alertată despre prezența explozibilului pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit polițiștilor de frontieră, a fost primită o scrisoare electronică de la o persoană necunoscută, prin care se anunță că aeroportul este minat și se solicită despăgubiri financiare.

După aproape trei ore de verificări, Poliția de Frontieră a anunțat că alerta cu bombă de la aeroport s-a dovedit a fi falsă, iar activitatea a fost reluată în regim normal. Luni dimineață, 4 iulie, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău au fost alertați despre o posibilă minare a aeroportului. Toți călătorii au fost evacuați din aeroport pe durata verificărilor, în vederea securității acestora.