Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Aglomerație la punctele de trecere…

Aglomerație la punctele de trecere Leușeni-Albița și Sculeni, pe sensul de ieșire din R. Moldova

Sursa: Poliție de Frontieră

Poliția de Frontieră informează că se înregistrează trafic intens în punctele de trecere Leușeni-Albița și Sculeni, pe direcția de ieșire din R. Moldova, intrare în România.

„Menționăm că se lucrează la capacitate, fiind întreprinse toate măsurile necesare pentru fluidizarea fluxului de transport și reducerea timpilor de așteptare. Este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere, inclusiv se aplică procedura ,,revers” – direcționarea circulației pe sensul opus de deplasare”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Sâmbătă, 15 aprilie, la ora 08:00, cele patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și România au început aplicarea în comun a controlului coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, sensul de intrare în România. Acest fapt presupune „oprire unică” pe partea română pentru toate procedurile de control ale traversării frontierei de stat. 

Conform normelor tehnologice, controlul la trecerea frontierei este efectuat separat de către personalul de control al statului de ieșire (R. Moldova), urmat consecutiv de personalul statului de intrare (România), efectuat pe teritoriul unui singur stat.

Diferența față de modalitatea anterioară de realizare a controlului constă în faptul că pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, trecerea se va face fără control, iar oprirea pentru verificări se va face pe sensul de intrare în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-rutier, în funcție de tipul autovehiculului/priorității la control.