Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Abrevierea KIV pentru Aeroportul Internațional…

Abrevierea KIV pentru Aeroportul Internațional Chișinău va dispărea de pe tabelele de zboruri din luna ianuarie

Sursa: ZdG

Aeroportul Internațional Chișinău nu va mai putea fi găsit cu abrevierea KIV pe tabelele de zboruri internaționale. Anunțul a fost făcut marți, 19 decembrie, de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) Andrei Spînu.

„Decis, din 18 ianuarie 2024 Aeroportul Internațional Chișinău va avea abrevierea RMO (Republica Moldova). Precedenta abrevieri KIV – o prescurtare de la denumirea rusească Kishinev nu va mai apărea pe tabelele de zboruri. Călătorii plăcute”, a scris ministrul pe rețelele de socializare.

Conform unui răspuns oferit ZdG de către reprezentanții Ministerului, autoritățile au fost notificate despre modificare luni, 18 decembrie, de către Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA). Decizia a fost luată în urma desfășurării unui sondaj la care 3 companii aeriene care operează de pe aeroport au fost în favoarea schimbării, iar una împotrivă.

Autoritățile aeroportuare au confirmat anterior că sprijină propunerea.

„Cu majoritatea de mai sus în favoarea propunerii, IATA confirmă faptul că modificarea a fost acceptată și va intra în vigoare la data de 18 ianuarie 2024”, se arată în documentul expediat de IATA.

Potrivit deputatului Radu Marian, alte coduri potrivite pentru Aeroportul din Chișinău sunt deja utilizate de alte aerogare.

„Nouă abreviere a aeroportului Chișinău – RMO, vine de la Republica MOldova. Mulțumim pentru alte sugestii reușite, cum ar fi CHI, CIA, AIC, CIU, RMD, MDA etc., dar ele toate sunt ocupate deja”, a scris Marian pe rețelele de socializare.