Principală  —  Ştiri  —  Social   —   47% dintre români cred că…

47% dintre români cred că România nu ar trebui să sprijine R. Moldova în cazul unui atac al Rusiei – Sondaj Avangarde

47% dintre cetățenii României consideră că în cazul unui atac al Rusiei asupra R. Moldova, țara lor nu ar trebui să sprijine militar R. Moldova, iar 39% apreciază că ar trebui acordat acest sprijin, arată un sondaj realizat de Avangarde la comanda G4Media.ro. 10% dintre respondenți nu pot aprecia, iar 4% nu au răspuns la această întrebare, potrivit sursei citate.

Același sondaj arată că 64% dintre respondenți spun că România trebuie să le acorde în continuare sprijin refugiaților din Ucraina, în timp ce 31% susțin contrariul. Totuși, tot 64% spun că România nu ar trebui să ajute Ucraina cu arme și muniție și doar 32% susțin acest tip de ajutor.

Dintre cei care au răspuns la sondajul realizat de Avangarde la comanda G4Media.ro, 24% au fost de acord cu afirmația lui Vladimir Putin potrivit căreia războiul din Ucraina a început din cauza Occidentului, în timp ce 59% nu sunt de acord. 12% nu pot aprecia, iar 5% nu au răspuns.

Potrivit sursei citate, cea mai mare proporție a celor care sunt de acord cu afirmația lui Putin se înregistrează în rândul tinerilor de 18-30 de ani (30%). Tot din această categoria sunt și cei mai mulți care au spus că nu pot aprecia (18%).

Sondajul realizat de Avangarde mai arată că 58% dintre români consideră că vaccinurile și strategia de vaccinare anti-COVID nu au fost benefice pentru sănătate și doar 36% sunt de acord că acestea au fost benefice. Cel mai mare procent al celor care au un punct de vedere negativ este în rândul populației de 51-65 de ani (61%).

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 11.03.2023 – 17.03.2023, pe un eșantion de 1.150 de subiecți (populație adultă, de peste 18 ani), folosind metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +/- 3%.